VAN / İPEKYOLU - Mesut Özata Anadolu Lisesi

Mrt

İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıl dönümü münasebetiyle, Okulumuz Konferans Salonunda "12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY' u Anma Programı" düzenlendi.

Mrt

Okulumuz türkiye geneli yapılan deprem tatbikatına katılmıştır.

Mrt

Okulumuz türkiye geneli yapılan deprem tatbikatına katılmıştır.

Ara

Okulumuzda Yazar Şair Buluşması gerçekleştirildi. Bu kapsamda Fuat ARPA  konuğumuz oldu.

Kas

Okulumzda 24 Kasım Öğretmeler Günü Programı yapıldı.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılı okulumuzda coşku ile kutlandı.Programın hazırlanmasında emeği geçen değerli öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yılı sebebiyle okulumuz öğrencileri arasında düzenlen Futsal yarışmasında 12. C sınıfı 1. oldu.

Ekm

Okulumuzda 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Kapsamında Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi.

Ekm

Okulumuz 9.sınıf öğrecilerine yönelik Van müzesi gezisi yapıldı.

Haz

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılını hayırlısı ile sağlıkla bitirip karne törenimizi gerçekleştirdik. Emektar öğretmenlerimize verdikleri emekler için teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizi tebrik ediyornkendilerine iyi tatiller diliyoruz.

Haz

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Okulumuzun 1.si 12-B Sınıfından Zeynep BARIŞ Oldu. Öğrencimizi Tebrik Ediyor Başarılarının Devamını Diliyoruz.

Mrt

İstiklal Marşımızın Kabul Edilişinin 101. Yıldönümünün Kutlandığı Törende İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Saygıyla Anıldı.

Mrt

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u İstiklal Marşı'nın kabulünün 100'üncü yılında yad ediyoruz.

"Binbir fecayi karşısında bunalan ruhların ıstıraplar içinde halas dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır. O şiir bir daha yazılmaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur. Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın!"  Mehmet Akif Ersoy